Surfing

A proč né surf ? :))

Už je to nějaký ten rok co se kolega Martin vydal nejdřív na Fuertaventuru aby se naučil surfovat. Tehdy mi to přišlo ulítlé. "Na co bych se já, středoevropan, učil surfovat? Moře nemáme, navíc na surf je třeba oceán.".  Uplynulo pár let a na posledním výletu, do Guatemaly, mě úplně uchvátil tichý oceán... Pujčil jsem si bodyboard a jen tak bláznil ve vlnách. Tehdy jsem i já došel k tomu názoru, že chci vyzkoušet surf. Po návratu jsem zkouknul pár videí a dospěl k názoru, že je třeba trochu zlepšit kondičku a na podzim se třeba poštěstí a vyrazím za vlnami.

Kam se vydat za dobrodružstvím

"Kam na surf, to je oč tu běží.." řečeno slovy klasika. Zvažoval jsem následující destinace: Francie, Kanárské ostrovy - Lanzarote, Fuertaventura, Maroko. Napadly mě i ty vzdálenější jako třeba Bali, Karibik nebo Hawai, ale když bych se vydal tak daleko, určitě bych chtěl i cestovat a spíš už nějakou znalost mít. Martin mi doporučoval Fuertaventuru, oblast Corralejo. V době kdy jsem vybíral kam se vydám jsem velkou váhu dával právě dostupnosti. Maroko bylo zrovna drahé. Francie o té ani nemluvě. Takže prostě kanáry. Fuerta nebo Lanzarote? Po nějaké době googlení jsem narazil na Red Star Surf & Yoga camp. Měl vcelku kladné hodnocení na TripAdvisoru a i na jiných serverech. Navíc (jak mi i psali z kempu) jsou v né zcela turistické oblasti, uprostřed národního parku. To se mi líbí! Nemám rád přelidněná místa, tak snad jsem vybral správně. Ostatně to se dozvíte za dva měsíce:).

Sám nebo s partou? 

Další důležitá otázka. Sám to zvládnu, domluvi se domluvím a spřátelím se s kde kým, ale přeci s rodinou či přáteli je to hezčí zážitek! Mít se s kým podělit o první postavení na surf nebo první sjetou vlnu. Prostě b) je správně. Musím někoho zlanařit. Janička má školu. No sice říká, že by stejně nejela, ale to prostě ženský občas dělaj... par smutných očí, trocha dobrého oběda a dopadlo by to jak s potápěním :)) a jak se jí to líbí. Bohužel, má školu a tak raději zbytek dovči využijem nějak jinak - třeba nějakou zajímavou zemí.
Takže kdo pojede? Obeslal jsem pár e-mailů. Spousta lidí chce, ale nemá peníze, dovolenou nebo oboje. Nebo to má prostě minimální prioritu a dají předost něčemu "lepšímu". Ok proti gustu... no vždyť to znáte.
Zkrátím to. Nakonec jedu s Vendy - ano je to ta samá Vendy s kterou jsme byli v Thajsku a ve sklípku. Takže je to supr! Na 99% věcech ohledně výletu se shodujeme (nepíšu záměrně sto protože každý jsme unikát :))

Cíl je jasný!

Přelom září/říjen, Lanzarote, Famara beach, Red Star Surf - 7dní, 5dní surf po 5ti hodinách. 
Vybereme letenky, trochu se připravíme kondičně a hurá na to!


Žádné komentáře:

Okomentovat