Famara

Z letiště se musíme dostat na Playa Famara. Tutorial 'how to' docela funguje. Nejprve busem 22 na nějaký přestup (zřejmě konečná točna busů) a pak 21kou na hlavní autobusové nádraží - až k nádraží je to za 1.35€. Ve všední den jezdí 20ka  přímo do Famary za 2.25€ supr! Jenže do Famary to jede až za 2.5h a tak poobědváme v místní cafeterii. Špagety boloňese 5.50€, Lazaně 5.0€, pivo něco málo přes euro. Balená voda se pohybuje okolo 0.45€ za dva litry až po 0.7€ za litr v závislosti na oblasti a obchodu.
Oběd odčerpá zbytek energie, ale trochu se probereme, když potkáváme češku Adélu, žijící 15 let na ostrově. A tak nám radí co vidět, když by nám zbyl volný čas - milá to náhoda. A hlavně co jíst:-D
V RSS nás vítá Mike, Brit kulturistického původu. Odbaví nás a podá informace o bydlení, jupí!! Mike se nevyzná v mapách, zřejmě měli v rodu kartografa, protože kreslení mu jde. Bydlíme sami dva a doufám, že to tak zůstane.. Fotku brlohu dodám později. Ale je to pěkné bydlení, když odmyslím mravence dole v lobby- kuchyni.
Odpoledne už nemá smysl relaxovat a tak se vydáváme kontrolovat beach break - to je písečné podloží o které se lámou vlny. Vlny jsou pro začátečníky supr... tedy né, že bych tomu až tak rozuměl, ale všichni to říkají.
Po procházce a malém osvěžení v atlantiku dáváme večeři s Adélou - češkou. Luxusně jsme se najedli za 10€ . Foto přidám a recept na dresing taky :) "[Máša from Raša]" si rozřízla zápěstí a vrátila se od doktora, tak jsem posbíral znalosti a pomohl jí to zafáčovat.
Na postel se opravdu těšíme....

Žádné komentáře:

Okomentovat