Vlny, prkno a já

Je to tady!!! Dneska se jde surfovat. Vstávalo se mi dobře, jsem vzhůru už před osmou a chvíli si užívám nic nedělání. Snídaně ala TČM.. vločky. Trocha čaje a na desátou už stepujem před shopem. No španělská "maňána" zasahuje, takže kdybychom přišli později, asi se nic nestane. Potkáváme naše instruktory Pači (nevím jak se to píše) a Jerry. Pohodoví týpci, co nám dali neopreny a boardy. Tady bych chtěl podotknout, že mám stejně velký board jako ostatní, což mne při mé výšce lehce znevýhodňuje, ale tak je to výzva...
Teoretická část proběhla na pláži. Umíme si nandat 'leach' tj šňůra na nohu, víme jak prkno nosit a .... jasně i máme instrukce jak na Pop up - postavení se a pádlování. Tady opět malá vsuvka, teoreticky jsem dobrý malíř, zpěvák .. teoreticky na suchu dávám popup na jedničku. TEORETICKY!!!.... Prakticky jsem první čtvrthodinu zjišťoval, kdy je ten moment, kdy se vůbec o popup pokoušet. Jejda... proud si mě odnesl asi o 30m od původního místa. A jsme tu skoro všichni...:-) tak hold popojdem zpět. Voda je max do pasu, jde to. Nakonec jsem si tu dovednost osvojil. Nejvíce pomohlo pravidlo 2/3 .. vlna dva metry za mnou pádlovat a až mne chytne ještě tři tempa.. "Jerry díky tohle zabírá". Tak jdeme na pop up - vstát a udržet se.
Nutno říci, že surf není slackline... takže mi to hned tak pěkně nešlo. Ale tu a tam se náznak objevil. Ve vodě špatně odhaduju čas.. nevím, jak dlouho jsme tam řádili, ale byl jsem opravdu rád za oběd a pauzu.  Po obědě trocha volna, pak zas protažení a znova do vln....
Už fakt nemůžu, bolí mě svaly na ramenou a když už náhodou dopádluji tak, že mě chytne vlna, tak zvednout se je opravdu boj. Pachi (už vím jak se to píše) říká "máme ještě patnáct minut docela ti to jde, jdi dál kde je víc vody ať to máš opravdu do pasu, vyber si jednu vlnu a na té se svez..." Tak stojím někde ve vodě a koukám, jak kolem mě probíhají bílé vlny... Jedna vypadá docela pěkně bude u mě tak za 5 s. Lehám na prkno a sleduju jak se blíží. Pádluju, cítím jak bere zadek a jak se dostávám před ní.. Levá k ploutvím pravá vpřed, vytočit a pomalu nahoru! Jedu!! SUPER! Jel jsem teda asi jen dvě sekundy, ale i to je úspěch!
No jsem rád, že je konec lekce, víc bych to asi nedal. Od 16 je jóga doufám, že zabere na bolavá ramena..
Cvičitelka je fajn... detailně popisovat jógu nebudu, ale dodám, že bolest v zádech dost ustoupila. Vendy si doplatila další jóga lekce, takže po surfu budou sessiony.
Večer dělali rusáci trošku párty, ale pod střechou to není moc slyšet takže pohoda.. Uvidíme co přinese zítřek. ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat