Relax day: Teguese, El Golfo, Timanfaya

Žádný surfařský trenink se neobejde bez pořádného odpočinku. Jak říká Pachi... 'Odpočívám, trenuji... Sleep,Eat,Surf,Repeat...' Tak jsme si dali den volna. Objednali jsme si skůtřík s tím, že vyrazíme na výlet.
Teguise
V neděli se v nedalekém městečku Teguise (kde je nejbližší automat) konají trhy. Hezká architektura, dobré jídlo, zajímavý výhled. Jeli jsme sem čistě za účelem nakoupit suvenýry.
Později po obědě se vydáváme k zelenému jezeru na západní části ostrova. Cesta je poměrně pěkně značená a na motorce je krásný výhled. Před třetí jsme na místě..
El Golfo
Kráterové jezero s tyrkysově-až do zelena zbarvenou vodou upoutá nejen barevným kontrastem samotné hladiny, ale i scenériemi černo červených skal. Příboj který neustále omýlá skály zálivu, dává dynamiku celé scenérii. Plni dojmu odcházíme do nedalekého baru dát si kávu a chees cake (3.50€).
Timanfaya
Poslední část výletu vede do národního parku Timanfaya. Sopečně skalnatá měsíční krajina. Je zde vše, od turistické atrakce lití vody do vnitra sopky s následným gejzírem, přiložení suchého chroští do sopečné jeskyně až po okružní jízdu busem s výkladem (en, de, es).
Vstup do parku je 9€…
Pronájem motorky s celou nádrží na jeden den stojí 32€ a na výlet jsme spotřebovali půl nádrže.
Závěr dne jsme strávili  focením scenérií západu slunce na pláži. Trocha kreativity světla a odrazů.. no jsem zvědav co z toho vypadne.

Žádné komentáře:

Okomentovat