Video ze surfu v poměru cena/vykon? To je Turnigy Action Cam

 Ať už jste na vlnách jako doma nebo jen začínáte určitě se budete chtít pochlubit videem z vln! A právě o jedné povedené a hlavně cenově dostupné outdoorové kameře je dnešní příspěvek...



Chvíli jsem se rozmýšlel jestli koupím GoPro3 (dnes by člověk přemýšlel nad 4kou) nebo zkusím nějakou jinou alternativu (Garmina, Drift HD ....).

Náhodou jsem narazil na server hobbyking.com na outdorovou kameru s kompletním příslušenstvím, která měla velmi dobré hodnocení v diskuzi. Bohužel tehdy bylo k dispozici jen jedno video a znáte to, jeden nikdy neví kdo ho točil a s jakým záměrem (resp kdo že tedy má v testu vyjít lépe).

Kameru jsem nakonec objednal. Trochu nemilé bylo překvapení, že cena byla o 30Eur vyšší, díky EU přepravním podmínkám pro zařízení s lithiovými bateriemi, platnými od 1.6.2014 (takže když už platím přepravu tak jsem si přihodil ještě 4 náhradní). I tak jsem se se vším vešel do 3500kč.

Doprava přes SCSExpress (přes sklad v GB) a následně DPD až domů. Když pominu dobu, po kterou jsem čekal a čekal ... a informativní mail visel ve spamu (tzn doporučuji kontrolovat i spam !!) tak celková doba dodání byla řekněme 7 pracovních dní. To jde! :)

Specifikaci si přečtěte přímo na serveru :) Já přidám pouze pár postřehů.
Velikostně jsou kamery skoro stejné. Ale třeba červený filtr z goučka na krytu turnigy nesedí. Oproti GoProH3+ má integrovaný displey. Ovládání intuitivní (přední tlačítko zapíná a přepíná funkce, boční posuvníky použitelné i pro digitální zoom, horní spouští a vypíná záznam/fotí).

Při podvnodním natáčení jsem oproti GoPro zpozoroval trošku tužší práci s knoflíky - GoPro má "měkčí" stisk. Neměl jsem zrovna po ruce velkokapacitní micro-sd kartu a tak jsem sáhl po nějakých 1 a 2GB čistě pro vyzkoušení. S 1GB měl trošku problém (ale nedokážu říci zda-li to bylo nějakou technologií, stářím karty nebo prostě si kamera řekla, že na jedno giga nemá smysl nahrávat).

Samozřejmě, že každého zajímá obraz! Za mne (a dalších 6ti kolegů, kteří vyjadřovali subjektivní názor) je naprosto srovnatelný s komerční GoPro 3 !! V tomto směru je jediným nedostatkem absence 50fps. Ale názor si udělejte sami. Zde je velmi jednoduché, srovnávací video. (Před spuštěním zvolte vyšší kvalitu YouTube Settings u videa ideálně 1080p - komprese vše zhoršuje!!)

Obsah videa:

  • 3 záběry v jednom screenu 0:00-2:07
  • GoPro full screen 2:08
  • Turnigy full screen 3:43
  • Garmin full screen 5:19
  • Poznámky a hodnocení 6:57
Test proběhl připevněním kamer na kartonovou desku, což do velké míry simulovalo i rozstřesené záběry. Garmin je v testu čistě pro srovnání se starší kamerou. 


Hodnocení 

GoPro Hero3+

+ vyšší snímkovací frekvence
+ možnost přídavné baterie
+ cenově dostupné náhradní komponenty
- vysoká pořizovací cena
- drahé komponenty
? nemá display, ale má wifi, což pod vodou nepomůže... no zda li to je výhoda či nevýhoda posuďte sami

Turnigy Action Cam

+ velmi příznivá pořizovací cena
+ kompletní příslušenství
+ vyšší garantovaná vodotěsnost pouzdra (60m)
- max 30fps
- garantovaná vodotěsnost "pouze" 30m
? má display, model s wifi je zatím v přípravě, nebylo možno tedy vyzkoušete a porovnat. 

Pokud se rozhodnete pro Turnigy Action Cam určitě ji nezaměňte s předchůdcem SJ4000, který sice vypadá stejně, ale z různých zdrojů plynou varování, že tento "noname" nemusí být zpracovan tak kvalitně  jako Turnigy!

A abych nezapoměl, ještě poděkování Markovi (Foxtrot Technologies) za zapůjčení GoPro a Garmina. ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat