VasBoard & Russia Grill

Slunečná rána vystřídala oblaka. Plni energie se vydáváme na sraz u RSS shopu. Dneska dostávám tvrdý board, žádná polstrovaná placka s gumovými ploutvemi, ale opravdový prkno. Wou, sice delší, ale proč ne...
Oceán je dnes obzvlášť klidný, vlny mají periodu 8-9. Možná nejdříve vysvětlení, co to je. Je to rozestup mezi vlnami. Na surf se hodí pokud je perioda 10 až 20. Nevím, je li to pravidlo, ale při větším rozestupu jsou větší vlny. Zpět k tématu. Dneska je to slabší. Ano dopádlovat na 'line up' je snadné, ale ty vlny aby si člověk vymodlil. Tvrdší prkno chce trošku víc popostrčit, ale když na to přijde je to jízda.
V teorii - která probíhala na hromadě písku a prknu - jsme měli zatáčení a pop-upy. A jde se do vln..
První tři, které za to stály jsem si opravdu užil.. První trošku pomalejší jízda, ale pěkné. Druhou vlnu jsme si dali s kolegou... ('Saša from Řaša', zvláštní týpek ještě se o něm zmíním :D). Na třetí vlnu která se přiřítila odkudsi jsem naskočil já a Jerry (instruktor), Máša si dala hned tu další a Vendy tu poslední. Pak to bylo chvíli klid, nebo prostě jsem to nestihl v poměru malá vlna/pomalé tempo.
Odpoledne také jedna, co stála za to, jen se už trošku projevuje únava. No nebudu zapírat trošku víc, když už zapádluju a chytnu vlnu jsem pomalý, ruce jsou utahané. Ze dneška zajímavý postřeh: Jerry mi řekl že mam suvereně nejlepší pop up, ale absolutně nejpomalejší reakční dobu na vlnu.. to je asi důvod, proč jsem jich spoustu nedal. A to padlování, ramena záda...a programátor.. musím s tím něco do budoucna dělat! Prostě zlepšit fyzičku!
Jóga
Dneska máme Paulu (ta první se jmenuje Alva - nebo minimalně tak nějak). Jo každá na to jde jinak. S Alvou je to meditačně relaxační hodinka. Paula nám dnes ukázala 'temnou stranu' jógy. Protažení, strečing dýchání. Trochu víc dynamiky, ale je to fajn.
Grill
Na večeři jsme byli v restaudaci Ramón. Nevaří tu zle, ale poměr cena výkon vede Hamburgerseria - tapaz (vyběr z malých porcí jídel). Cestou domů ještě bereme vodu. Ha, kolegové z ruska grilují. Holky nás mají rádi (alespoň se mi to tak zdá) tak nás přizvaly. A že kluci jsou taky v pohodě, to jsem zjistil dnes. Předtím jsme moc nepovídali. Saša je nejkomunikativnější a jako jedinému jede slivovice.. ostatní jsou na pořádné pití hold měkčí :-D Maso naložili dobře. Je fajn s nima povídat.
Tak a teď si asi říkáte 'holly cow/no do prčic' co je to ten VasBoard. :-D Nikdo tu není schopen si zapamatovat moje jméno, tak to Jerry zkratil na Vás. A protože mi to na tom tvrdém prkně šlo prý mu bude říkat VasBoard! :-D
Poznámka k instruktorům. Pachi je opravdu dobrá volba pro nováčky, dokáže se více vcítit do toho, že někdo to nezná. Jerry je trošku perfekcionista, ale jakmile jevíte snahu snaží se z vás vytáhnout maximum! A taky to z vás vytáhne a surf si prostě zamilujete.
Tolik ke dnešku...
Ahoj zítra... na line upu :-)

2 komentáře:

  1. čtenáři si žádají více fotek:-)

    OdpovědětVymazat
  2. No těch fotek je v tomhle článku fakt málo :-D .. a co takhle hodit sem tebe na surfu??

    OdpovědětVymazat