Felix mokrý mazlík

Na dnešní den jsme si objednali auto 40€ půjčovné 16€ benzín (na osobu krásná cena). Něco jako Daewoo Matis, Chevrolet.. ale říkali jsme mu Stinky, protože klimoška připomínala spařené ponožky. Dnešní cíle jsou: ponor, El Gulfo, Timanfaya.

Začínáme v Puerto del Carmen - v SafariDiving. Tady se náš dream team dělí na potápěče a suchozemske krysičky. Asi jediná zajímavost, kterou zažil Paprika s Knoťákem je, že jen co si sedli na lehátko, už u nich byl staff a chtěl 12€ za 2 lehátka. Takže prý je jednička (middle finger) a sedli si o metr dál do písku.

Já se Zdenkem jsme měli o poznání lepší dopoledne. V Safaridiving jsou milí. Dali nám na výběr láhve (čistě z komfortu jsem si také vzal 15l) bez poplatku výbava standardní, žaket, 5mm neopren. Trochu zklamaly ploutve, šnorchlovací :-/ ale asi je to z důvodu hygieny. Brífing a jdem na to! Ponor z pobřeží, max do 18ti m. A co vše jsme viděli v 41minutách ponoru?
- Felix fish ... pojmenovaná metrová ryba co na zašustění plastového pytlíku připlave, a nechá se pohladit.
- chobotnici
- nějakou fialovou poloprůhlednou trubku
- hejno sardinek
- dva druhy kraba
a spoustu dalších ryb...

Ponor prostě supr. Amersáci, vezu nám group offer ;)

Potom oběd - kalamáry - a hurá na zbytek okruhu. Z výletu uvidíte fotky...

Za zajímavost stojí nákup masa. Famara ani Teguise nemá řeznictví (teda v Teguise bude brzy..) Takže nejbližší Carneceria je v San Bartolomé. Maso na burgry supr... zbytek.. zhodnotím až to sníme. ;)
Zítra zas na vlny!!

Žádné komentáře:

Okomentovat